Loopbaanonderzoek

Je loopt vast in je werk en vraagt je af of je nog wel op de goede plek zit. Of je bent al jaren aan het werk en zoekt een passende vervolgstap. Wil je verdieping op het orientatietraject? Of wil je begeleid worden naar ander werk? Dan is een loopbaanonderzoek iets voor jou! Op basis van het intakegesprek bekijken we samen wat je nodig hebt. Een loopbaanonderzoek duurt gemiddeld 6 tot 9 maanden en bestaat uit verschillende fases. Op basis van het intakegesprek wordt er een persoonlijk plan gemaakt.

Inhoud traject (op basis van wensen):

  • Verliesververwerking: rouw- en verlieservaringen kunnen een grote invloed hebben op het functioneren in het werk. Rouw en verlies werpen je terug op vragen als; wie ben ik en wie ben ik in de ogen van de ander?
  • Verdiepende oriëntatie: deze fase faciliteert een diepgaand zelfonderzoek om vervolgens op bewust en onbewust niveau oude patronen los te laten om zo open te staan voor verandering. Het resultaat is dat je meer zelfinzicht en zelfvertrouwen krijgt. Daarnaast ontdek je wat je drijfveren zijn, welke waarden voor jou belangrijk zijn en waar jij voor staat. Kortom antwoorden te vinden op de vraag: Wie ben ik?    
  • Richting bepalen: in deze fase richten we de blik op de toekomst: ‘Welke functies, taken en organisaties passen bij jou en geven energie? Welke richting kun je op en waar zie je jezelf werken?’ Wordt er wel of niet gekozen voor het huidige beroep. De uitkomsten van dit onderzoek vatten we samen in een zoekprofiel. De vragen ‘Wat wil ik?’ en ‘Wat kan ik?’ komen hier uitgebreid aan de orde.
  • Marktverkenning: een goede manier om een eerste indruk te krijgen van een organisatie, de functie en de mensen die daar werken is via een oriënterend gesprek. In een dergelijk gesprek streef je er hoofdzakelijk naar zoveel mogelijk informatie over de baan en organisatie te verzamelen. De uitkomsten van de marktverkenning resulteren in een bewuste keuze en uiteindelijk in een loopbaandoel en een stappenplan om dit doel te bereiken.
  • Marktbenadering: in deze fase richten we de aandacht op het aanscherpen van het CV, het opstellen/verfijnen van jouw LinkedIn profiel, opzetten van je eigen netwerkplan, oefenen presentatievaardigheden, het analyseren van de arbeidsmarkt en vacatureanalyse. Jij stippelt de route uit en stelt de strategie vast waarmee het doel wordt bereikt.
  • Jij aan zet! Nu ben jij aan zet! Met coaching en actieve ondersteuning om het gekozen doel te realiseren: met hernieuwde energie aan het werk in de toekomstige baan! Gebruik maken van je netwerk, eventueel ervaring opdoen via proefstages of vrijwilligerswerk.
  • Begeleiding in startfase: wanneer je van start bent gegaan in een nieuwe werkomgeving, bied ik je de mogelijkheid om in een aantal gesprekken stil te staan bij de veranderingen en hoe daar adequaat mee om te gaan.

Creatiespiraal Marinus Knoope